لیست اختراعات راحله روانفر


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1390/07/06
تاریخ ثبت: 1391/04/10
خلاصه اختراع:

در روش غير فعال نمودن آنزيم پكتين متيل استراز در آب ليمو، امواج اولتراسونيك به عنوان عامل اصلي تخريب و يا تغيير شكل جايگاه فعال آنزيم عمل مي كند. امروزه در صنعت توليد آب ليمو، مسئله ي دوفاز شدن آن طي نگهداري مشكلي اساسي مي باشد. جالب توجه است كه اين مشكل به علت وجود آنزيم پكتين متيل استراز به صورت طبيعي در آب ليمو مي باشد كه موجب رسوب پكتين در ته شيشه هاي آب ليمو و ايجاد حالت نامطلوب در آن مي گردد. امروزه در صنعت براي جلوگيري از ايجاد اين مشكل، آب ليمو را در دماي ۹۰ درجه به مدت ۲ دقيقه پاستوريزه مي كنند تا آنزيم را غير فعال كنند.. اين اعمال فرايند حرارتي، موجب از بين رفتن ميزان زيادي ويتامين خصوصا ويتامين سي مي شود و موجب كاهش ارزش تغذيه اي مي شود. امواج اولتراسونيك با استفاده از خاصيت ايجاد كاويتاسيون نقطه اي، موجب غير فعال شدن اين آنزيم در دما و زمان كمتر مي شود. از مزاياي اين روش، افزايش كيفيت و توليد آب ليموي پايدار به ميزان چند برابر روش هاي پاستوريزاسيون با فرايند حرارتي و كاهش هزينه، انرژي و زمان توليد و اقتصادي بودن محصول توليد شده همراه با حفظ كيفيت آن مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/04/10
خلاصه اختراع:

توليد رنگ و نگهدارنده ي طبيعي از طريق استخراج و جزء به جزء كردن تركيبات بيواكتيو (پلي فنوليك، آنتوسيانين و آنتي اكسيدان) از كلم قرمز به منظور كاربرد گسترده در صنايع غذايي و دارويي در مورد توليد نگهدارنده و رنگ طبيعي از كلم قرمز، حلال قطبي آب- اتانول ۵۰: ۵۰ مي تواند به عنوان عامل اصلي در خارج كردن تركيبات رنگي و آنتي اكسيداني ذكر شود. به بيان ديگر، در توالي استخراج و گذشتن عصاره ي تام از ستون حاوي فاز ثابت رزيني، در ابتدا عصاره ي تام توسط آب شسته مي شود و كليه ي قندهاي محلول در آب و عواملي كه مي توانند در استفاده هاي بعدي از عصاره تداخل ايجاد كنند، خارج مي شوند. سپس حلال آب- اتانول ۵۰ : ۵۰ استفاده مي شود كه مي تواند بيشترين ميزان رنگ و آنتي اكسيدان را با خود حمل كند و پس از آن اتانول ۱۰۰ درصد براي شستن تركيباتي مثل كلروفيل به كار رود. از ماده ي فعال استخراج شده از كلم قرمز مي توان به عنوان رنگ طبيعي در صنايع غذايي و دارويي استفاده نمود. همچنين به علت وفور تركيبات پلي فنوليك و ساختار فنولي آنتوسيانين ها، ماده ي استخراج شده داراي خاصيت آنتي اكسيداني قوي و در نتيجه موثر در درمان سرطان، آلزايمر، بيماري هاي قلبي و عروقي و ديابت مي باشد و مي توان از اين تركيبات به عنوان مكمل غذايي در پيشگيري از بيماري هاي مذكور در صنايع دارويي استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/18
تاریخ ثبت: 1390/04/27
خلاصه اختراع:

‏ ‏در روش استفاده از اامواج اولتراسونيك، به دليل پاره شدن آنتوسيانوپلاست ها در اثر كاويتاسيون به صورت نقطه اي، آزادسازي آنتوسيانين ها به داخل حلال با سرعت بيشتر و در ‏دماي كمتري صورت مي گيرد. بنابراين حفظ اين مواد به نحو احسن انجام خواهد شد و تخريب و ‏تجزيه اين تركيبات در دما، توان، فركانس و پالس اپتيمم شده به حداقل و حتي صفر مي رسد. ‏در نتيجه به دليل عدم حرارت و زمان بالا، مواد مغذي، رنگي و عمگرا حفظ مي شوند. ‏از آنتوسيانين هاياستخراج شده از كلم قرنز مي توان به عنوان رنگ طبيعي در صنايع غذايي و دارويي استفاده نمود. همچنين به علت وفور تركيبات پلي فنوليك و ساختار فنولي آنتوسيانين ها، ماده ي استخراج شده داراي خاصيتي آنتي اسيداني قوي و در نتيجه موثر در درمان سرطان، آلزايمر، بيماري هاي قلبي و عروقي و ديابت مي باشند و مي توان از اين تركيبات به عنوان مكملي غذايي در پيشگيري از بيماري هاي مذكور در صنايع دارويي استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/04/23
تاریخ ثبت: 1389/06/23
خلاصه اختراع:

‏ ‏گياه آلوورا درظاهر شبيه يك كاكتوس است اما يك گياه آبدار از خانواده ليلي ها شبيه پيازسير، ليلي و لاله مي باشد. قسمت دروني برگهاي آلوورا كه از پوسته سبز جدا شده است به ژل آلوورا معروف است . در سالهاي اخير استفاده از اين ژل در صنايع ارايشي و بهداشتي و در فرمولاسيون مواد غذايي بطور وسيعي افزايش يافته است. بيش از ٩٨ ‏- ٩٩ ‏درصد ژل آلوور ‏را آب تشكيل مي دهد و ۶٠ ‏درصد مواد جامد را پلي ساكاريدها تشكيل مي دهند. استفاده هاي آن بعنوان يك گياه دارويي در بسياري از كتب قديمي من جمله انجيل امده است. اين ژل بصورت سنتي توسط مردم به عنوان يك گياه داروئي مورد استفاده قرار مي گيرد. ژل آلوورا يك تركيب چسبنده بدون مزه و بي رنگ بوده كه پلي ساكاريد ها از اجزاي اصلي آن محسوب مي شوند. گزارشات مختلف حاكي از حضور انواع قند شامل مانوز و گلوكز ( به نسبت ١٠ ‏به ١ ‏يا ۶ ‏به ١ ‏). آرابينوز، گالاكتوز و زيلوز به ميزان بسيار ناچيز مي باشد. علاوه بر اين ژل حاوي تركيبات گليكوپروتئين نيز مي باشد كه ظاهرا كليه فعاليت بيولوژيكي ژل ‏را سبب مي شود يكي از مشكلاتي كه هنگام برداشت گياه الوورا با آن مواجه هستيم عمر نسبتآ كم برگ هاي حاوي اين ژل ‏بوده كه با مرور زمان و به سبب آب فراوان موجود در برگ گياه و امكان فساد ميكروبي، شيميايي و يا فيزيكي، ممكن است ژل‏غير قابل استفاده شود يا اثرات درماني و شفابختي ان با مشكلاتي مواجه گردد. در روش هاي خشك كردن سنتي با استفاده از نورافتاب، چون زمان خشك كردن طولاني.بوده امكان فساد و از بين رفتن تركيبات موثره ژل ‏بالا بوده و از طرفي به سبب بافت نسبتا محكم ژل امكان خروج تمامي آب موجود در بافت تا رسيدن به رطوبت مورد نظر وجود ندارد. در سيستم خنك كردن با خشك كن بستر سيال به سبب اعمال حرارت كم مواد موثره ژل حفظ شده و علاوه بر آن به سبب خشك كردن يكنواخت تمامي قسمت هاي ژل به رطوبت مورد نظر مي رسد. در اين روش پس از فرآيند آسياب نمودن، پودري توليد شده كه علاوه بر ماندگاري طولاني وحفظ مواد موثره، داراي حلاليت نسبي مي بامشد كه امكان استفاده از آن در محصولات آرايشي، داروئي و بهداشتي فراهم مي آورد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/04/23
تاریخ ثبت: 1389/05/18
خلاصه اختراع:

گياه آلوئه ورا در ظاهر شبيه يك كاكتوس است اما يك گياه آبدار از خانواده ليلي ها شبيه پياز سيرليلي و لاله مي باشد قسمت دروني برگهاي آلوئه ورا كه از پوسته سبز جدا شده است به ژل آلوئه ورا معروف است در سالهاي اخير استفاده از اين ژل در صنايع آرايشي و بهداشتي و در فرمولاسيون مواد غذايي بطور وسيعي افزايش يافته است بيش از 98-99 درصد ژل آلوئه ورا را آب تشكيل مي دهد و 60 درصد مواد جامد آن را پلي سلكاريدها تشكيل مي دهند استفاده هاي آن بعنوان يك گياه دارويي د بسياري از كتب قديمي من جمله انجيل آمده است اين ژل بصورت سنتي توسط مردم به عنوان يك گياه دارويي مورد استفاده قرار ميگيرد ژل آلوئه وورا يك تركيب چسبنده بدون مزه و بي رنگ بوده كه پلي ساكاريد ها از اجزاي اصلي آن محسوب مي شوند گزارشات مختلف حاكي از حضور انواع قند شامل مانوز و گلوكز آرا بينوز گالا كتوز و زيلوز به ميزان بسيار ناچيز مي باشد علاوه بر اين ژل حاوي تركيبات گليكوپروتئين نيز مي باشد كه ظاهرا كليه فعاليت بيولوژيكي ژل را سبب مي شود يكي از مشكلاتي كه هنگام برداشت گياه آلوئه ورا با آن مواجه هستيم عمر نسبتا كم برگ هاي حاوي اين ژل بوده كه با مرور زمان و به سبب آب فراوان موجود در برگ گياه و امكان فساد ميكروبي شيميايي و يا فيزيكي ممكن است ژل غير قابل استفاده شود يا اثرات درماني و شفابخشي آن با مشكلاتي مواجه گردد در روش هاي خشك كردن سنتي با استفاده از نور آفتاب چون زمان خشك كردن طولاني بودهخ امكان فساد و از بين رفتن تركيبات موثره ژل بالا بوده و از طرفي به سبب بافت نسبتا محكم ژل امكان خروج تمامي آب موجود در بافت تا رسيدن به رطوبت مورد نظر وجود ندارد در سيستم خشك كردن با خشك كن انجمادي به سبب عدم حرارت دهي مواد موثره ژل حفظ شده و علاوه بر آن به شبب خشك كردن يكنواخت تمامي قسمت هاي ژل به رطوبت مورد نظر مي رسد در اين روش پس از فرايند آسياب نمودن پودري توليد شده كه علاه بر ماندگاري طولاني و حفظ مواد موثره داراي حلاليت نسبي مي باشد كه امكان استفاده از آن در محصولات آرايشي داروئي و بهداشتي فراهم مي آورد

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/23
تاریخ ثبت: 1389/04/23
خلاصه اختراع:

دستگاه اختراع شده فرايند پاستوريزاسيون به وسيله حرارت دهي اهميك پيوسته را انجام داده كه در آن مواد غذايي با عبور جريان الكتريكي به عنوان يك مقاومت الكتريكي عمل نموده و گرم مي گردند با تبديل انرژي الكتريكي به حرارت در اين روش يك حرارت دهي يكنواخت و سريع حاصل مي گردد. در اين روش حرارت دهي ضمن حفظ مواد مغذي ، ويتامين ها و املاح، همچنين سرعت حرارت دهي افزايش مي يابد. در روش اهميك حرارت به صورت گسترده و سريع منتقل گرديده و امكان حرارت دهي قطعات بزرگ مواد غذايي (بيشتر زا اينچ هم به راحتي وجود دارد. علاوه بر آن وسايل مورد نياز براي تميز كردن سيستم اهميك كمتر از روش هاي معمول حرارت دهي بوده كه علت اين امر هم كاهش زمان حرارت دهي و نبود سطوح گرم در فرايند اهميك مي باشد. سيستم هاي قبلي به صورت ناپيوسته عمل مي نمودند كه مشكلاتي نظير سرعت پايين تر حرارت دهي، ظرفيت پايين، امكان حرارت دهي بيشتر ماده غذايي ، كنترل كمتر در روي سيستم و ... داشتند. اين سيستم جديد اختراع شده به صورت پيوسته عمل نموده و از اينرو كاربردهاي وسيعتري دارد. سيستم اختراع شده داراي يك محفظه تيمار به طول و عرض و ارتفاع داخلي 740، 30 و 50 ميلي متري (به ترتيب) مي باشد. محفظه كاملا از جنس تفلون ساخته شده و داراي هفت جفت الكترود با طول 60 ميلي متري و عرض 30 ميلي متر بوده كه هر كدام در فواصل 50 ميليمتري يكديگر قرار گرفته اند. اكترودها از جنس تيتانيوم و با ضخامت حدود 2 ميلي متري است. در روي محفظه تيمار 4 سوراخ به منظور قرار دادن پروب هاي دمائي ايجاد شده و ابتدا و انتهاي محفظه تيمار توسط اتصالاتي به لوله متصل مي گردد. هر دو عدد از اين جفت الكترودها به يك جريان مشترك 220 ولت با فيوز مستقل وصل شده است. حجم داخلي اين محفظه تيمار در حدود 1200 ميلي ليتر مي باشد. به منظور ايجاد جريان پيوسته اي از مواد در دستگاه از يك پمپ پريستالتيك با قابليت تنظيم دبي (1 تا 6 ليتر در ساعت) استفاده شده است. مواد قبل از ورود به محفظه تيمار از يك پيش گرمكن عبور نموده كه در صورت نياز مي توان ماده در معرض پيش حرارتي قرار گيرد. سيستم همچنين داراي سيستم هولدينگ و نشانگر آمپر و ولتاژ براي هر دو جفت الكترود مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/12/26
خلاصه اختراع:

نانو انكپسولاسيون تركيبات بيواكتيو (پلي فنوليك - انتوسيانين و آنتي اكسيدان ) حاصل از كلم قرمز به منظور افزايش پايداري و دسترسي زيستي اين تركيبات در بدن

موارد یافت شده: 8